top of page

Yogastijlen

Er bestaan veel verschillende soorten yogalessen en ik richt mijzelf op een aantal stijlen:
power yoga  -  easy flow yoga  -  yin/yang yoga  -  yin yoga - yoga nidra

 

Tijdens de groepslessen ligt de focus op power en easy flow yoga. Ik kijk naar de ervaring van deelnemers en groepsdynamiek.

Tijdens een privéles pas ik de yogastijl toe die het beste bij jou past. Als je voor het eerst een privéles boekt, hebben we contact over jouw wensen en verwachtingen van de yogales. Dit geldt ook voor de duo lessen.

Iedereen kan yoga beoefenen, ongeacht je leeftijd of conditie. Je maakt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Power Yoga

Power Yoga is een actieve en dynamische vorm van yoga. Het bestaat uit een combinatie van ademtechnieken en diverse houdingen.

Door focus op de adem en de vloeiende overgangen tussen de houdingen ontstaat er een flow. Je gaat daarbij fysieke en mentale uitdagingen aan en je verlegt je grenzen steeds iets verder. 

In iedere les bepaal jij je grens, omdat er verschillende opties voor de houdingen worden gegeven.
 

De verschillende houdingen leiden tot een goede conditie, een krachtige en soepel spierstelsel. 

Naast het versterken van je fysieke gestel, kan het je helpen om sterker in je schoenen te staan. Je kunt meer zelfvertrouwen creëren en beter met dilemma's om leren gaan. 

Easy Flow Yoga

Easy flow is een afgeleide en mildere variant van power yoga. Er is een zachtere en vrijere benadering van de houdingen en je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een les.

 

De voortdurende focus op je adem en de oefeningen brengt je aandacht gemakkelijker in het hier en nu, het geeft rust in je hoofd. Het bevordert de balans tussen lichaam en geest. 

In iedere les bepaal jij je grens, omdat er verschillende opties voor de houdingen worden gegeven.

 

Door de mix van verschillende houdingen worden je spieren flexibeler en sterker.

Iedereen kan yoga beoefenen, ongeacht je leeftijd of conditie. Je maakt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Yin/Yang Yoga

Yin Yang yoga richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel, spieren en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Er zijn een aantal milde, flow oefeningen en daarnaast ontstaat er verstilling door een houding langer aan te houden. Dit is een fijne combinatie om met je gehele lichaam te werken.

Yin Yoga

Yin Yoga richt zich op ontspanning van het bindweefsel en op het mobieler maken van de gewrichten.

De houdingen worden op een milde, passieve en intense manier beoefend. Je blijft langer in een houding en daardoor wordt het bindweefsel gestimuleerd en worden gewrichten beweeglijker. Je leert goed naar je lichaam te luisteren en te voelen.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek waarbij je leert je bewust te ontspannen. Je lichaam slaapt terwijl je geest helder en wakker blijft. Yoga Nidra is dus slaap met een spoor van bewustzijn. Eén uur Yoga Nidra kun je vergelijken met zo’n vier uur slaap. Door het regelmatig beoefenen van Yoga Nidra kunnen fysieke-, emotionele- en mentale spanningen geleidelijk worden losgelaten!

Yoga at Home
bottom of page